Todorić se oglasio na blogu: "Protiv mene se vodi politički progon najgore vrste"

Todorić se oglasio na blogu: "Protiv mene se vodi politički progon najgore vrste"

Foto: FaH

IVICA TODORIĆ oglasio se ponovno na svojem blogu. Ustvrdio je kako je žrtva političkog progona te napao premijera za kojeg kaže da je potresen odlukom engleskog suda te da svojim postupcima suspendira "ljudska prava i sva temeljna načela pravne države".

"Protiv mene se vodi politički progon najgore vrste"

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Protiv mene se vodi politički progon najgore vrste još od početka ove godine, a najviši dužnosnici Vlade to svakodnevno i potvrđuju. To dokazuje čitav niz nedogovornih, ciljano smišljenih političkih poteza i izjava od kaznene prijave tadašnjeg predsjednika Sabora, kaznene prijave i izjava potpredsjednice Vlade, izglasavanja neustavnog Lex-a, davanja pet milijuna kuna iz proračuna za istragu DORH-u koji je samo jedna strana u postupku, nakaradnog roll up-a koji je širom otvorio vrata pljački koju je odobrila Vlada, pa do najnovije zastrašujuće kritike engleskog pravosuđa koje je izrekao premijer Plenković. Nevjerojatno, no premijer, vidno potresen jučerašnjom sudskom odlukom, poziva hrvatske institucije da traže objašnjenja od engleskog suda. Daje im izravni javni nalog za djelovanje, kao što je pred mjesec dana tražio da institucije završe posao u primjerenom roku.

To je u demokratskoj zemlji nezamislivo, trodioba vlasti je temelj na kojem počiva funkcioniranje države i ljudska prava. Plenković je očito odlučio suspendirati i ljudska prava i sva temeljna načela pravne države. To da državni dužnosnici prejudiciraju krivnju, jasno ističu mene kao krivca bez suđenja, u demokratskom je svijetu bez pravomoćne sudske presude nezamislivo", poručio je Todorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara