Todorić se žalio na zatvor. Hoće li ga danas pustiti na slobodu?

Todorić se žalio na zatvor. Hoće li ga danas pustiti na slobodu?
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

IZVANRASPRAVNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas će raspravljati o žalbi bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, kojemu je nakon izručenja Hrvatskoj određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković u ponedjeljak je, uoči predaje žalbe, kazala da će najprije pokušati osporiti osnovanost odluke o određivanju istražnog zatvora, a tek potom eventualno zatražiti da se zatvor zamjeni jamčevinom.

"Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu", kazala je Sloković.

Odbijen prijedlog da ga se pusti na slobodu

Na ročištu održanom prošlog četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage je odlučivao o dva zahtjeva.

O prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora, osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara