Todorića u Splitu dočekao transparent "Top lopov": Zar mislite da bi EBRD i Svjetska banka radili s lopovom?

Todorića u Splitu dočekao transparent "Top lopov": Zar mislite da bi EBRD i Svjetska banka radili s lopovom?

Foto: Božo Vukičević / Cropix
"LJUDIMA poput Željka Rohatinskog otvorena su sva vrata. I ja bih ga rado vidio u Agrokoru", rekao je Ivica Todorić pred studentima Ekonomskog fakulteta u Splitu, gdje je održao govor na konferenciji "Top Business Men".

Todorić je komentirao medijska nagađanja da će podržati guvernera Hrvatske narodne banke na idućim parlamentarnim izborima. "Ne vjerujem da će Rohatinski ući u politiku. To mu nikad nije ni palo na pamet", tvrdi Todorić.

"Tajna uspjeha Agrokora je danonoćni rad"


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njegova firma, kaže Todorić, uspješna je jer zapošljava najbolje mlade stručnjake i jer se u njoj radi danonoćno. "Trenutno Agrokor financira hrvatsko gospodarstvo", kaže Todorić koji tvrdi da njegova firma uredno isplaćuje sve svoje obveze.

Riječi je bilo i o kupnji Mercatora, za kojeg je Todorić već duže vrijeme zainteresiran. Vlasnik Agrokora rekao je da se uključio u javnu ponudu za kupnju dionica Mercatora i priznao da je povisio svoju ponudu na 221 euro po dionici. Otkrio je i da je Nestle zainteresiran za kupnju njegovog Leda, ali nema namjeru prodati tu firmu.

Todorića dočekao natpis "Top lopov"

Todorića je pred Ekonomskim fakultetom dočekao transparent "Top lopov", očito satira na naziv konferencije "Top Business Men". Todoriću ova provokacija, reklo bi se, nije zasmetala.

"Što ta gospoda misle, bi li EBRD i Svjetska banka imali posla s lopovima?", retorički se zapitao Todorić kazavši da je "svugdje u svijetu pa tako i kod nas jako malo znanja, a kad nemate znanja onda dolazi do pogrešnih zaključaka". Podsjetio je da Agrokor danas zapošljava 40.000 ljudi i da EBRD posjeduje osam posto dionica njegove firme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara