Tolušić se sastao sa savudrijskim ribarima, nitko dosad nije dobio kaznu: "Zastrašivali su nas"

Tolušić se sastao sa savudrijskim ribarima, nitko dosad nije dobio kaznu: "Zastrašivali su nas"

Foto: Pixsell/Goran Kovačić, Dubravka Petrić

MINISTAR poljoprivrede Tomislav Tolušić u utorak navečer sastao se u Bašaniji u blizini Umaga s pedesetak većinom savudrijskih ribara kako bi im još jedanput iskazao potporu Ministarstva u obavljanju njihova redovitog posla u Savudrijskoj vali.

"Naš stav se od posljednjeg susreta s ribarima u Zagrebu početkom godine nije promijenio. I vlada i Ministarstvo poljoprivrede te ministarstva unutarnjih i vanjskih poslova obećali su doći u posjet svojim ribarima i mi ispunjavamo svoje obećanje", rekao je u Bašaniji ministar Tolušić, ističući kako će Hrvatska uvijek štititi svoje ribare u Savudriji jer su oni jamac suvereniteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Ceha ribara Istarske županije Robert Momić u ime ribara izrazio je zadovoljstvo susretom s ministrom Tolušićem, dodajući da se raspravljalo o istim temama kao u Zagrebu prije tri tjedna.

"Tijekom razgovora još jednom smo dobili potporu resornog ministra i njegovu potvrdu da se ribar koji je u prosincu prešao crtu razgraničenja u Savudrijskoj vali - ako dobije kaznu - mora javiti graničnoj policiji, a zatim će predmet preuzeti ministarstvo i vlada u zaštititi interesa hrvatskih ribara u Savudriji", rekao je Momić. Istaknuo je kako se - uzimajući u obzir da dosad nitko od savudrijskih ribara na kućnu adresu nije dobio nijednu kaznu - očito radilo o jednoj vrsti zastrašivanja. Momić je to povezao s prikupljanjem političkih bodova uoči skorašnjih izbora u Sloveniji.

Osim ministra Tomislava Tolušića, na sastanku u Bašaniji bila je i državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko-Zgombić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara