Tolušić: Uspjeh Vatrenih trebao bi potaknuti optimizam i zajedništvo u Hrvatskoj

Tolušić: Uspjeh Vatrenih trebao bi potaknuti optimizam i zajedništvo u Hrvatskoj
Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je da bi uspjeh Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu trebao potaknuti optimizam i zajedništvo u Hrvatskoj, koja se na tom primjeru može ujediniti i krenuti u pravom smjeru.

''Treba nam optimizma, treba nam zajedništva, ovo što su nam donijeli Vatreni pokazuje da se Hrvatska može ujediniti i da zajedno možemo ići u pravom smjeru'', poručio je Tolušić uoči sjednice vladina užeg kabineta odgovarajući na pitanje kako Hrvatska može profitirati od pozitivnog raspoloženja koje su donijeli nogometaši i nezaboravnog dočeka koji su im priredili hrvatski građani. 

"Nije bitno kako će vlada profitirati, bitno je da profitira Hrvatska i hrvatski građani. I mi uvijek možemo bolje, ali ima puno stvari koje se rade odlično, i smatram da to sve zajednički trebamo izgurati", rekao je Tolušić. 

Govoreći o najavi izgradnje nacionalnog nogometnog stadiona, dok s druge strane stručnjaci upozoravaju kako djeca koja se bave sportom nemaju uvjete za razvoj, Tolušić je ustvrdio kako se ne može reći da se ne ulaže u infrastrukturu, ali ona definitivno može biti bolja.

Pritom je naveo primjer vrtića iznijevši podatak da je upravo u tijeku natječaj kojim Ministarstvo poljoprivrede izgradnju vrtića financira s 500 milijuna kuna.

''Osim toga, potpisani su ugovori za 54 vrtića vrijedni oko 300 milijuna kuna, što znači da je samo za vrtiće u ovoj godini, uz sredstva koja izdvaja Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, predviđeno milijardu kuna'', kaže Tolušić.

Time bi ove godine Hrvatska riješila gotovo sve potrebe za vrtićima za svu djecu i sve općine i gradove, dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara