Tolušićevo zemljište na moru kupljeno je od čovjeka kojemu je davao poslove

Tolušićevo zemljište na moru kupljeno je od čovjeka kojemu je davao poslove
Foto: Nova TV/Provjereno

EMISIJA Provjereno Nove TV donosi nastavak priče o zemljištu u Privlaci koje je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić prodao, ali je u imovinsku karticu zaboravio unijeti iznos koji je zaradio.

Podsjetimo, Tolušić je za zemljište koje se nalazi 300 metara od mora na Privlaci rekao da je "ispisano kad je trebalo biti ispisano" iz imovinske kartice, iako je prošlog tjedna otkriveno da je iz njegove imovinske kartice ispisano tek mjesecima poslije. 

Osim što je zemljište u kartici procijenio na četiri puta manju cijenu od one prodajne, još je cijeli niz stvari oko zemljišta poprilično nejasan.

Brojne nejasnoće

U ministrovoj kartici livada se prvi put pojavljuje 2017., a iz kartice je izbrisana u listopadu 2018., dok ministar govori da je zemljište prodano u svibnju iste godine – pet mjeseci ranije. 

U imovinskoj kartici ne postoji ni iznos za koji je prodana livada. Ministar je rekao kako je zemljište plaćeno 115 tisuća kuna jer je tada bilo bez pristupne ceste, vodovoda, kanalizacije i struje. Tri godine poslije prodano je za 450 tisuća kuna, iako je u imovinskoj kartici samo deset mjeseci prije prodaje i dalje pisalo da je zemljište vrijedno 115 tisuća kuna. 

Zemljište kupljeno od čovjeka kojem je davao poslove

Provjereno je otkrilo tko je osoba koja je Tolušićevoj supruzi prvotno prodala to zemljište za 115 tisuća kuna. Prema izvatku iz zemljišnih knjiga, riječ je o vlasniku jednog obrta iz Virovitice koji je također radio na županijskim gradilištima u Tolušićevo vrijeme. 

Reporter Provjerenog istražio je i tko su vlasnici susjednih parcela u Privlaci i otkrio da je većinom riječ o tvrtkama iz virovitičkog kraja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara