Tomašević: Kandidirat ću se za gradonačelnika, nužno je da Bandić izgubi

Tomašević: Kandidirat ću se za gradonačelnika, nužno je da Bandić izgubi
Foto: HRT

ZASTUPNIK platforme "Zagreb je naš" Tomislav Tomašević gostovao je u emisiji Nedjeljom u dva te pritom potvrdio kako će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba. 

Potvrdio je i da će se opcija "Možemo" angažirati na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. 

"Zagreb treba ući u 21. stoljeće. Dvadeset godina kasnimo, nismo metar tramvajske pruge napravili, nismo riješili pitanje Jakuševca. Već 20 godina imamo zabranu izgradnje javnih garaža u centru grada, kako bi maknuli što više automobila iz centra, a i kako bi se što više aktivirale pješačke i biciklističke staze. Sve europske metropole rade upravo to, a mi suprotno.

"Situacija je gora nego prije 30-40 godina"

Što se tiče željezničke pruge u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj više smo se fokusirali na izgradnju cesta, rekao je. U odnosu na druge zemlje mi smo stvarno potpuno zapostavili željezničku infrastrukturu. Situacija je puno gora nego prije 30-40 godina. Mi ne da nismo modernizirali pruge nego čak nismo niti održavali ono što smo trebali. Tako su nam pruge sve više propadale. Sad vlakovi ne mogu voziti na dobrom dijelu pruga više od 50 km/h", rekao je. 

Odgovarajući na pitanje voditelja i urednika Aleksandra Stankovića misli li da je možda tako i Most nastao, Tomašević je rekao da postoje određene sličnosti, ali ne želi to uspoređivati jer je Most, kako kaže, skrivao svoju ideologiju te da se ona na kraju pokazala kao desna.

"Mi ne skrivamo svoju ideologiju. Mi smo zeleno-lijeva politička platforma", rekao je Tomašević. 

Istaknuo je da je oporbi bitno da proba doći do zajedničkog kandidata u prvom krugu. Smatra da u drugom krugu psihološku prednost ima onaj koji pobijedi u prvom.

"Bitno nam je da se probamo dogovoriti u prvom krugu da se Bandića na najsigurniji način makne s vlasti, izjavio je i dodao da je i za Zagreb i za Hrvatsku nužno da Bandić izgubi na izborima. "Htio bih da on ide na nove izbore, da na tim izborima izgubi i nadam se da ću ga ja u tome pobijediti", tvrdi Tomašević.

Juričan uvelike naštetio Bandiću

Kaže da Zagrebu treba novi početak, novi ljudi, nove ideje za novo vrijeme i digitalizacija.

Govoreći o Dariju Juričanu, kazao je da je dao veliki doprinos šteti koja je nastala za Milana Bandića.

Komentirao je i situaciju s GUP-om rekavši kako se sve to dogodilo ne zato što je HDZ to htio nego zato što je HDZ bio prisiljen na to.

"Gradonačelnik i GUP postali su toksični. Nakon 31.000 primjedbi, ujedinjene struke, 20.000 prosvjednika, jednostavno nije bilo opcije da čak i HDZ proguta to, a posebno prije unutarstranačkih izbora", navodi Tomašević. 

Na pitanje što je Milan Bandić dobro ostavio iza sebe, odgovorio je: "Bundek." Smatra da se za njega može reći da ne pripada elitistima. 

"Koliko je on narodski čovjek, a koliko se takvim samo prikazuje, veliko je pitanje", zaključio je Tomašević na kraju emisije Nedjeljom u dva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara