Ruža Tomašić: Hrvatska u Uniji neće igrati nikakvu ulogu!

Foto: Dragan Matić / Cropix

"LOŠ ODAZIV birača na referendum odraz je agresivne pro EU kampanje koja se vodila posljednja dva tjedna. Nije bilo javne transparentne rasprave u kojoj bi se točno utvrdili dobici i gubici ulaskom u Uniju", komentirala je za Index predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Ruža Tomašić.

Šefica te pravaške frakcije poentirala je: "Pošto ljudi nisu bili sigurni što zaokružiti, ostali su doma".

Ono što nam sada slijedi, prema njezinom mišljenju, jest gubitak nacionalnog identiteta, a Tomašić smatra i kako Hrvatska u Uniji neće igrati nikakvu ulogu. "Možemo mi sjediti u EU parlamentu, ali odluke sigurno nećemo donositi. To je kao da mi tvrdite da ja kao jedina predstavnica pravaša u Hrvatskom saboru donosim odluke", ustvrdila je.

Ružu Tomašić zabrinjava i to što Hrvatska nije proglasila isključivi gospodarski pojas. "To će naši ribari tek i te kako osjetiti", zaključuje.

Na referendumu o ulasku Hrvatske u Europsku glasovalo je manje od 44 posto birača. 33,13 posto njih glasovalo je protiv, a radi se o ljudima koji faktički nemaju svog predstavnika u Saboru. HSP dr. Ante Starčević glasao je suzdržano o Europskoj uniji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara