Tomčić: HSS se nada da je priveden kraju nepotreban incident u vezi sa "Sunčanim Hvarom"

´PREDSJEDNIŠTVO HSS-a izražava nadu da je s današnjom Vladinom odlukom o poništenju odluke o prodaji Sunčanog Hvara slovenskim ´Termama Čatež´, priveden kraju nepotreban incident, koji je narušio ugled vladajuće koalicije, Vlade RH i cijele Hrvatske´, izjavio je večeras predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić nakon sjednice stranačkog Predsjedništva.

´Vladina odluka je donesena na temelju stručnog nalaza Vladine tročlane komisije, činjenice su nepobitno utvrđene, i zato nas u HSS-u čudi da zbog konkretnih grešaka nema i konkretnih sankcija za one koji su te greške učinili´, rekao je Tomčić.

HSS je zahtijevao ostavke predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Krešimira Starčevića i ministrice turizma Pave Župan-Rusković, a Vlada je danas razriješila dužnosti Upravni odbor HFP-a (u kojem su Slavko Linić, Mato Crkvenac, Ljubo Jurčić, Božidar Pankretić i Pave Župan Rusković) zbog propusta i pogrešaka u procesu odlučivanja i natječaju za prodaju ´Sunčanog Hvara´.

Tomčić je naglasio da ´ovaj put HSS neće ništa uvjetovati, budući da´, kako je kazao, ´hrvatska javnost zna istinu o slučaju ´Sunčani Hvar´´.

Ustvrdio je kako je HSS zadnjih tjedana trpio optužbe da postavlja ultimatume, ucjenjuje i da se bavi politikantstvom te da je riječ o najozbiljnijoj krizi između dvije vodeće stranke u koaliciji: HSS-a i SDP-a.

HSS to odbacuje, rekao je Tomčić, napominjući da je riječ o krizi funkcioniranja sustava, posebno u području privatizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Smatramo da su otklonjene sve optužbe koje su išle na račun HSS-a pa i pokušaj da se Vladina odluka prikaže političkom odlukom ili kao koncesijom HSS-u´, dodao je predsjednik HSS-a.

Naglasio je da će ´HSS insistirati i aktivno sudjelovati u projektiranju i transformaciji novog sustava privatizacije´ te da je ´cilj novog koncepta efikasno upravljanje državnom imovinom i efikasna privatizacija.

´Nismo dvojili privatizacija da ili ne, već je li dosadašnji sustav privatizacije učinkovit za društvo, a današnja Vladina odluka potvrđuje da smo bili u pravu´, kazao je Tomčić.

Istaknuo je da HSS želi i dalje sudjelovati u radu vladajuće koalicije, ali da više ne želi probleme u radu koalicije rješavati incidentima.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara