Tomčić i Prenđa o radu trgovina nedjeljom

Predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić i predsjednik Hrvatskog Caritasa zadarski nadbiskup Ivan Prenđa sutra će u Zagrebu održati konferenciju za novinstvo o radu trgovina nedjeljom, potvrđeno je u kabinetu predsjednika Sabora.

Akciju potpisivanja peticije za zabranu rada trgovina nedjeljom organizirali su Hrvatski Caritas i Franjevački institut za kulturu mira, uz potporu HBK.

Potpisivanje peticije provodi se od 1. svibnja do 15. lipnja u 1500 župa i više građanskih udruga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog Caritasa zadarski nadbiskup Ivan Prenđa, potpisujući peticiju 26. svibnja u uredu Nadbiskupskog ordinarijata u Zadru, rekao je, kako je javila Ika, da je položaj osoba koje rade nedjeljom alarmantan jer su lišene zajedništva u obitelji, neprimjereno plaćene, a kršćani ne mogu prakticirati svoj sakramentalni i vjernički život slavljenjem nedjeljnih misa i blagdana.

"Takvo je stanje neodrživo. Riječ je o temeljnim ljudskim pravima koja se moraju poštovati, a to su pravo na obiteljski život, na plaćeni rad i odmor. Apeliram na zakonodavce da u donošenju zakonskih odredaba poštuju ljudska prava. Crkva je uvijek imala razumijevanja da postoji mogućnost rada za trgovine prehranom, ljekarne i sl., ali samo na određenim mjestima i u određeno vrijeme", izjavio je nadbiskup.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara