TOMČIĆ O IZBORIMA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI I STANJU U HSS-u

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić izjavio je večeras u Donjem Miholjcu da stranka ne krije svoju zainteresiranost i ambicioznost na prijevremenim izborima za osječkobaranjsku županijsku Skupštinu, raspisanima za 18. siječnja, te kako na tim izborima "želi opovrgnuti neke objede koje su bile upućene na račun HSSa .

Govoreći na stranačkom skupu, Tomčić je ustvrdio da nedavni parlamentarni izbori nisu bili vođeni programski, nego ideološki te da bi birači u toj županiji trebali izbjeći zamku političke polarizacije i izabrati nove političare i programe te tako omogućiti novu poziciju Slavonije i te županije.

Ocijenio je da će HSS postići solidan rezultat te nakon izbora biti u poziciji da participira u vlasti, ali da će odluku o mogućim poslijeizbornim koalicijama donijeti predsjedništo i županijski odbor stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tomčić je također ocijenio da u Osječko-baranjskoj županiji nema strateških državnih ulaganja u infrastrukturne objekte te da se mora inzistirati upravo na takvim projektima, primjerice na izgradnji sustava navodnjavanja. Treba ukloniti nejednakosti u odnosu države prema regijama, ali i ljudi ovoga područja trebaju biti odlučniji i poduzetniji u ostvarivanju svojih planova, rekao je Tomčić.

Odbacio je tvrdnje da je HSS "trgovačka stranka", rekavši da su tijekom sudjelovanja u bivšoj državnoj vlasti imali pogrešnih procjena i poteza, ponajviše zbog udaljavanja od svoje baze.

Ocijenio je da je HSS na parlamentarnim izborima doživio neuspjeh, ali je opovrgnuo tvrdnje da je stranka pred raspadom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara