Tomčić o vladinom prijedlogu odgode primjene ribolovno-ekološke zone

NE OBJASNI li premijer Ivo Sanader pred Saborom što je Vladu ponukalo da odgodi primjenu ribolovnoekološke zone, potvrdit će kukavnost Vlade i nespremnost da dođe pred Sabor i otvori karte, izjavio je danas predsjednik HSSa Zlatko Tomčić.

Tomčić je na konferenciji za novinare u Saboru ocijenio da je jutrošnja nepotrebna saborska rasprava oko redoslijeda rasprave o pojedinim točkama pokazala da je neučinkovitost i nesnalaženje Vlade kulminiralo pokušajem da se u samo jednom danu odgodi proširenje jurisdikcije Hrvatske na Jadranu.

"Nagla promjena Vladina mišljenja oko PDV-a i prerano potpisivanje Protokola 7 pokazuju ili da je Vlada potpuno nesposobna voditi normalnu međunarodnu komunikaciju ili da se na Hrvatsku permanentno vrše pritisci", kazao je Tomčić.

Ocijenio je da bi postojanje međunarodnih pritisaka ukazalo na stvaranje postmodernoga ekonomskog i političkog totalitarizma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je tomu tako, mi bi morali redefinirati odnos prema međunarodnoj zajednici, a ako to nije istina, onda je potpuno nejasno sluganstvo Vlade prema međunarodnim institucijama, osim ako je riječ o pokušaju da se s vrlo malo energije postignu maksimalni rezultati", smatra Tomčić.

Premijera Sanadera pozvao je da se pred Saborom jasno očituje o razlozima odgode primjene ribolovno-ekološke zone, upozoravajući da bi takva odgoda za, primjerice, pet godina, Hrvatskoj stvorila gubitke veće od milijardu eura, ali i političku štetu, jer bi, smatra, Hrvatska na taj način izgubila dio svog suvereniteta.

(Hina) xibob yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara