Tomčić: Osječko-baranjska županija je zapostavljena

PREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić izjavio je danas u Osijeku kako su Osječkobaranjska županija i Slavonija desetljećima zapostavljane te da država mora biti poštenija prema problemima toga područja.

Tijekom druženja s građanima, u sklopu predizborne kamapanje za prijevremene izbore za Županijsku skupštinu 18. siječnja, Tomčić je u razgovoru s novinarima kazao da se HSS i dalje zauzima za razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva te poljoprivrede i prehrambene industrije.

"Zalažemo se za osnivanje poljoprivredno-poduzetničke banke na temeljima Gradske banke d.d. u stečaju, privatizaciju "Belja" te tražimo da država preuzme dio odgovornosti za razvoj ovoga dijela zemlje kroz velike nacionalne projekte, poput koridora 5C i nacionalnog projekta natapanja", rekao je, uz ostalo, Tomčić.

Dodao je kako HSS nije zadovoljan postignućem na nedavnim parlamentarnim izborima, ocijenivši da će "županijski izbori pokazati pozitivan trend".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelj HSS-ove liste Zvonko Ibriks ocijenio je da je stranka u kampanji motivirala birače i upoznala ih s planovima iz izbornog programa na provedbi kojih će inzistirati.

Govoreći o mogućim poslijeizbornim koalicijama, Ibriks je istaknuo kako je HSS "otvoren prema svim strankama, ali da sve ovisi o ljudima koje će druge stranke kandidirati za izvršnu vlast".

(Hina) ivuč mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara