Tomčić prihvatio HDZ-ov prijedlog raspodjele mjesta u Saboru

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić, suglasio se s prijedlogom HDZ-a da oporbi pripadnu čelna mjesta u trinaest saborskih odbora, HDZ-u u jedanaest, a u jednom odboru zastupnicima nacionalnih manjina, koji su mu danas iznijeli čelnici HDZ-a Ivo Sanader i Vladimir Šeks.

Nakon jednosatnog razgovora u središnjici HSS-a, na kojemu su ga HDZ-ovci upoznali s njihovim planom unutarnje organizacije Sabora, Tomčić je HDZ-ov prijedlog ocijenio vrlo korektnim.

"To je za nas vrlo prihvatljiv prijedlog", rekao je. Suglasio se i s prijedlogom da tri mjesta potpredsjednika Sabora pripadnu oporbi, a dva HDZ-u.

Najavio je da će se sutra u Saboru održati zajednički sastanak svih predsjednika parlamentarnih klubova, na kojem će se razgovarati o detaljima oko raspodjele saborskih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je rekao da je dogovoreno da se na konstituirajućoj saborskoj sjednici u ponedjeljak 22. prosinca, osnuju odbori za Ustav, zakonodavstvo, izbor i imenovanja, te Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Ostali odbori, dodao je, konstituirat će se i mjesta raspodijeliti na prvoj radnoj sjednici Sabora.

"Mislim da su prijedlozi vrlo korektni", kazao je dodavši, da u današnjem razgovoru nisu otvarane druge teme.

Vođa HDZ-ovih parlamentaraca i vjerojatni novi predsjednik Sabora Vladimir Šeks rekao je da bi se na sutrašnjem sastanku predsjednika klubova trebao utvrditi i personalni sastav odbora koji će se osnovati na konstituirajućoj saborskoj sjednici.
Radi normalnoga funkcioniranja Sabora, naišli smo na Tomčićevo razumijevanje, i kao aktualnog predsjednika Sabora i predsjednika HSS-a, da u svakom odboru HDZ ima većinu, rekao je Šeks.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara