Tonino Picula napustio HTV-ovu emisiju jer nije htio biti u društvu ljudi koji toleriraju rasnu netrpeljivost

PRVI na listi SDP-a u šestoj izbornoj jedinici, Tonino Picula, napustio je tijekom snimanja emisije "Izbori 2007: Sučeljavanje predstavnika nositelja lista 6. izborne jedinice", studio HTV-a.

U razgovoru za Index, Picula svoj postupak komentira riječima kako je studio napustio zbog rasne netrpeljivosti koju je predstavnik Hrvatske čiste stranke prava u svojim izjavama širio tijekom emisije.

Picula, kaže, ne želi ni ponoviti njegove riječi, te dodaje kako se ni ne sjeća imena političara koji je izrekao ono što mu je toliko zasmetalo da je odlučio napustiti snimanje emisije.

Piculu je navodno razljutila i izjava predstavnika HČSP-a, Josipa Miljaka, koji je kazao kako "INA nije spremna platiti odštetu ljudima u Sisku jer je u vlasništvu židovskog kapitala". Tek nakon što su Picula i još jedan od sudionika sučeljavanja napustili snimanje emisije, Mislav Bago je požalio, kazavši, "Doista ne znam više što da napravim, rekao sam da to nije tema ovog razgovora", obrativši se ponovno Miljaku: "Eto, zbog vas su sad dva sudionika emisije napustila sučeljavanje".

Da "bude pristojan", nekoliko je puta tijekom emisije zamoljen i Ljubo Česić Rojs.

"Napustio sam emisiju zbog ukupnog ozračja koje je prijetilo da kontaminira cijelo sučeljavanje. Mi se možemo razlikovati politički, ali  ne želim biti u društvu osoba koje dijele ljude na rasne skupine i to nameću ostatku planete", kaže nam Picula, te dodaje kako misli da "tu ima posla i za neke druge službe".

"Također mislim da HTV ne može dopustiti širenje rasne mržnje", kazao je, dodavši kako je predstavnik HČSP-a po nekoliko puta svojim izjavama pozivao na rasnu netrpeljivost, a da ga voditelji u tome nisu spriječili. "Bilo je tamo i stranaka koje se deklariraju kao proeuropske i ljevičarske, nije mi jasno kako nitko od njih nije reagirao", kaže Picula.

R.I.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara