Tordinci: Nastavljena probna iskapanja u potrazi za masovnom grobnicom

EKIPE za ekshumacije Uprave za zatočene i nestale pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nastavile su danas s probnim iskapanjima nedaleko od Tordinaca na vinkovačkom području, kako bi pronašli masovnu grobnicu za koju se pretpostavlja da se u njoj nalaze posmrtni ostatci 208 žrtava srpske agresije na istočnu Slavoniju.

Probna iskapanja, upotpunjena geološkim istraživanjima tla, obavljaju se na oranicama nekoliko kilometara od Tordinaca.

Naime, prema iskazima svjedoka, na tom bi se lokalitetu trebala nalaziti masovna grobnica sa žrtvama koje su prethodno bile pokopane u masovnoj grobnici ispred rimokatoličke župne crkve Presvetog Trojstva, u središtu Tordinaca, doznaje se od pomoćnika ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pukovnika Ivana Grujića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska okupacija Tordinaca trajala je od 1991., a, prema navodima svjedoka, godine 1996. agresori su žrtve ekshumirali s mjesta gde su prvobitno bile zakopane ispred tordinačke crkve, i premjestili ih na do sada nepoznato mjesto.

Prema riječima pomoćnika ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Ivana Grujića, probnim iskapanjima, koja se obavljaju od 11. ožujka, do sada je istraženo oko 16 tisuća četvornih metara oraničnih površina.

"Probna iskapanja se nastavljaju prema planiranoj dinamici i vjerujem da ćemo uskoro doći do konkretnih rezultata", naglasio je pukovnik Grujić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara