Traje četvrti dan pregovora između SAD-a i afganistanskih talibana

Traje četvrti dan pregovora između SAD-a i afganistanskih talibana
Ilustracija: EPA

PREGOVORI između američkog izaslanstva i predstavnika talibana nastavljeni su u glavnom gradu Katara Dohi četvrti dan zaredom, objavili su afganistanski pobunjenici, a svrha pregovora je okončanje sukoba bez presedana u Afganistanu.

"Naši razgovori se nastavljaju u glavnom gradu Katara", rekao je u četvrtak glasnogovornik talibana Zabihulah Mujahid, prenosi agencija France presse. 

Razgovori bi se mogli nastaviti i sutra

Nastavljaju se razgovori u više krugova, potvrdio je jedan drugi talibanski izvor u Pakistanu. "Dvije strane razgovaraju o raznim vidovima povlačenja američkih postrojbi", rekao je izvor i najavio mogućnost objave kasnije tijekom dana ili u petak.

Glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova u Islamabadu potvrdio je nastavak pregovora uz podršku Pakistana i Katara.

Od američkog predstavništva NATO-a u Kabulu i u Islamabadu nije bilo moguće dobiti komentare.

Pregovori bi se mogli nastaviti u petak, izvijestio je u četvrtak navečer afganistanski kanal Tolo News. Na pitanje o mogućim rezultatima pregovora, predsjednik Ašraf Gani je u Davosu bio rezerviran. Šef afganistanske vlade Abdulah Abdulah je dan ranije izrazio žaljenje što talibani ustraju na isključenju iz pregovora afganistanskih vlasti koje drže marionetama Washingtona.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara