Traje organizacija povratka hrvatskih državljana iz Libanona

U TIJEKU je organizacija povratka hrvatskih državljana s područja Libanona, ali se zbog složenosti situacije ne može predvidjeti kada će napustiti tu državu, doznaje Hina u ponedjeljak iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

"U tijeku je organizacija povratka 40-ak hrvatskih državljana s područja Libanona. Oni su krenuli iz Bejruta. S obzirom na složenost situacije ne može se predvidjeti kada će napustiti Libanon", kazao je izvor iz MVPEI-ja.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija je u stalnom kontaktu s počasnim konzulom Hrvatske u Bejrutu Badihom Hobeicheom i s veleposlanicima drugih zemalja u Bejrutu, rekao je isti neimenovani izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hobeiche je zajedno s veleposlanikom u Kairu i s veleposlanicima drugih zemalja u Bejrutu izravno angažiran u organizaciji povratka hrvatskih državljana s područja Libanona", dodao je izvor u MVPEI naglasivši da se pozorno prati razvoj situacije u Libanonu kako bi se reagiralo da se zaštite interesi hrvatskih državljana.

Plan napuštanja Libanona za 39-radnika tvrtke Đure Đaković se radi u suradnji s njemačkim veleposlanstvom u Bejrutu, ali se zbog sigurnosti ne otkriva tijek puta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara