NESLUŽBENO DOZNAJEMO Crnoja više nije ministar branitelja!

NESLUŽBENO DOZNAJEMO Crnoja više nije ministar branitelja!

Foto: Index

INDEX neslužbeno doznaje da Mijo Crnoja više nije ministar branitelja. Uskoro se očekuje i obraćanje premijera Tihomira Oreškovića.

> POTVRĐENO: CRNOJA PODNIO OSTAVKU

Oko 14.30 u zgradu Vlade ušao je HDZ-ov tajnik za branitelje i veliki prijatelj Mije Crnoje, Josip Vidović. Na novinarska pitanja nije htio odgovarati.

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač po izlasku iz Vlade bio je isto bez komentara: " Idem na službeni put u BiH. To je sve"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravni stručnjaci pregledali dokumentaciju

"Ne mogu vam davati nikakve informacije. Ne sudjelujem o razgovorima o Crnoji. Nadam se da će donijeti odluku po zakonu. Prvenstveno Orešković donosi odluku, ali i Karamarko i Petrov kao politički faktori. Ako dođe do glasanja o povjerenju glasat ću kako odluči klub zastupnika. Čitao sam članke, ali nisam proučavao dokumente. To nije moj posao", rekao je novinarima potpredsjednik Sabora i član vladajuće koalicije Ivan Tepeš.

U 17.30 sati u Banske dvore ušao je i saborski zastupnik HDZ-a Željko Glasnović, koji se danas proslavio izjavom o tome kako su "najveća prepreka istinskoj demokraciji u Hrvatskoj su mediji".

Iza 19 sati pravni stručnjaci završili su s pregledavanjem Crnojine dokumentacije te napustili Banske dvore.

> ODLUKA U ČETVRTAK POPODNE Orešković traži stručnjake da naprave izvještaj o Crnoji

Doznajemo kako su jučer na sastanku provjeravali sve papire, te da su bili konzultirani Vladini pravnici, a za danas su najavili da će konzultirati i vanjske eksperte koji će sačiniti izvještaj o cijelom slučaju.

"Taj dokument bi premijeru i dvojici potpredsjednika dati sliku jesu li i koliko kršeni zakoni. Kad dobiju izvještaj donijet će odluku o sudbini ministra. Žele naglasiti da su bili temeljiti. Ne žele suditi na temelju medijskih napisa niti na temelju svojih ili Crnojinih procjena. Nego na temelju ekspertnog izvještaja.", rekao je kasno sinoć novinarima u Vladi Miljenko Manjkas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara