Transparency international: Nemamo stalnu suradnju sa zagrebačkim Uredom za zdravstvo

UDRUGA Transparency International opovrgnula je danas tvrdnje pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimira Šostara da je taj ured s njom uspostavio stalnu suradnju.

Tvrdnje o uspostavi stalne suradnje tog gradskog ureda i udruge za borbu protiv korupcije Transparency International Šostar je iznio na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je govorio o optužbama za korupciju prilikom smještaja u zagrebačke umirovljeničke domove. Te je optužbe ovoga tjedna iznijela udruga Partnerstvo za društveni razvoj.

U večerašnjem priopćenju Transparency International navodi da nije uspostavio službenu suradnju niti s jednim uredom u gradu Zagrebu, pa tako ni s Uredom za zdravstvo, rad i socijalnu skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi i zasad jedini kontakt Transparency Internationala s nekim iz gradskih struktura, vezano uz rad Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu politiku, dogodio se danas, kada je udruzi upućen upit o eventualnim pritužbama na domove umirovljenika, stoji u priopćenju.

Ta udruga dodaje i da se u više od tri stotine poziva, koji su bili registrirani na njihovoj otvorenoj liniji, niti jedan nije odnosio na domove umirovljenika.

(Hina) pp/am sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara