Traži se poništavanje svih Barišićevih odluka o kadroviranju u Carini: "Stvorio je monstruoznu zločinačku organizaciju"

Foto: AFP (Arhiva)

"NEZAVISNI sindikat carinika Hrvatske (NSCH), zahtjeva od nadležnih institucija u Republici Hrvatskoj, da se odluke donesene u razdoblju mandata i postavljenja bivšeg ravnatelja Carinske uprave, Mladena Barišića, a koja se tiču materijalnih i socijalnih prava carinskih službenika, statusa u službi, postavljenja, napredovanja, ocjenjivanja ili drugih, koja su bitno negativno utjecala na temeljna prava čovjeka i građana, drugih profesionalnih prava – ponište!", stoji u zahtjevu NSCH-a koji je odaslan na adresu Vlade i premijerke Jadranke Kosor.

Stvorio "monstruoznu zločinačku organizaciju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikat carinika naglašava da je Barišić nesavjesnim obavljanjem dužnosti u razdoblju od 2005. godine do 2010. godine, zlorabeći položaj i ovlasti, kršeći pri tome prava mnogih službenika, koji nisu bili dijelom njegove organizacije kršio pravila iz Deklaracije Svjetske carinske organizacije, Ustav RH, zakone i druge propise, diskriminirajući, zlostavljajući i šikanirajući prava službenika ili sindikata.

"Barišić je stvorio određenu monstruoznu zločinačku organizaciju, zlorabeći povjerenje građana Republike Hrvatske i njihovih predstavnika", napominju u Sindikatu naglašavajući da carinska služba Republike Hrvatske ne može nastaviti svoje djelovanje po principu i načinu "idemo dalje". Sindikati ističu da je iza Barišića ostala carina temeljena na kriminalu, korupciji, nepotizmu, kršenju prava službenika i neispravnim postupcima, a gdje su nositelji tih procesa upravo sada rukovodeći kadrovi, izabranici i postavljenici Mladena Barišića.

Kosor se samo dopisuje

"Iako smo se obratili različitim institucijama u Republici Hrvatskoj, radi zaštite sindikalnih predstavnika, diskriminacije službenika i sindikalnih aktivista, šikaniranja i podmetanja, Vlada Republike Hrvatske, nije osim dopisivanja s bivšim ministrom financija, ništa dužno poduzela, niti da se akteri opisanih negativnih procesa kazne, a niti da se negativni postupci spriječe ili osude", stoji u zahtjevu NSCH-e kojeg potpisuje Željko Popović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara