Trener navijačica u Njemačkoj osuđen za napastovanje trinaestogodišnje Hrvatice

BIVŠI učitelj i trener navijačica u njemačkom gradu Mannheimu osuđen je prošli tjedan na zatvorsku kaznu od 5 i pol godina zbog seksualnog zlostavljanja djevojaka koje je trenirao, između ostalih i trinaestogodišnju Hrvaticu, sestru svoga prijatelja koja je došla u posjet Njemačkoj, objavila je internetska stranica Stars and Stripes.

Sean O'Neal je osuđen prema tri točke optužnice za seksualno zlostavljanje štićenica od 15 i 16 godina i jednoj za seksualno zlostavljanje djeteta, trinaestogodišnje Hrvatice.

Zlostavljanja su se dogodila između studenog 2004. i veljače 2006. godine. Jedan od incidenata dogodio se u njegovom uredu, a drugi u školskom autobusu na povratku s jednog sportskog događaja. Djevojčice je ljubio i dodirivao po intimnim dijelovima tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O'Neal se na suđenju izjasnio kao nevin, rekavši da se događaji za koje je optužen nikada nisu dogodili. Nikada se ne bi na taj način odnosio prema djevojkama jer je, kako kaže, homoseksualac.

O'Neal je prije toga radio u dvije škole u SAD-u. Njemačka policija je istražila da li je tamo bilo kakvih incidenata vezanih uz njegov rad, no ništa sumnjivo nisu našli.

V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara