KORONAVIRUS

Trgovački lanci potvrdili: Hrvati masovno kupuju konzerve i sredstva za čišćenje

Trgovački lanci potvrdili: Hrvati masovno kupuju konzerve i sredstva za čišćenje
Foto: Index

PRVI potvrđeni slučajevi koronavirusa u Hrvatskoj izazvali su kriznu šopingmaniju pa su se po trgovačkim centrima počele prazniti police s dezinfekcijskim sredstvima, ali i trajnim proizvodima poput konzervi.

Očito je da povjerenje u institucije nije baš na najvišoj razini jer država ima robne rezerve koje se mogu koristiti u slučaju nekakvih izvanrednih situacija zbog kojih bi došlo do prekida opskrbe, no dio građana ipak vjeruje vlastitim rezervama.

>> Zavladala panika, šire se snimke i fotografije praznih dućana u Zagrebu

Da građani zaista posljednjih dana pojačano kupuju, kao što se moglo vidjeti iz objava fotografija praznih polica na društvenim mrežama, potvrdili su nam i iz najvećeg trgovačkog lanca - Konzuma. No, isto tako kažu da su im, unatoč povećanoj potražnji, skladišta dobro popunjena te da su svoje zaposlenike pripremili za ovu situaciju.Konzum: Potražnja jest povećana, ali...

“Unatrag nekoliko dana bilježimo povećanje prometa te pojačanu poslovnu aktivnost u svim prodavaonicama, kao i u Konzumovoj internetskoj prodavaonici. Najveća je potražnja za osnovnim namirnicama za pripremu jela, konzerviranom i zamrznutom hranom te sredstvima za čišćenje i higijenu. Unatoč povećanoj potražnji, imamo adekvatne zalihe svih artikala te su naše prodavaonice i skladišta dobro opremljeni.

Konzum, kojem su sigurnost i zdravlje kupaca i zaposlenika na prvom mjestu, poduzima sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama te naputcima Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Svjetske zdravstvene organizacije. Provodimo pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima te smo pripremili i edukacijsku uputu za sve naše zaposlenike. Poduzimamo sve mjere kako bi naši kupci mogli neometano obavljati kupovinu”, poručuju iz Konzuma.

Spar: Povećan je promet, ali opskrba funkcionira normalno

U Sparu je također zabilježen povećan promet, no također kažu da nema nikakvih problema s opskrbom.

“I dalje je zabilježen veći promet u našim trgovinama. Naše trgovine se konstantno pune robom i opskrbni lanac funkcionira normalno. Dobavljači redovno isporučuju dodatne količine robe te kontinuirano brinemo da imamo dovoljne količine potrebne robe za naše kupce. Pratimo najnovije informacije te smo u kontaktu s nadležnim institucijama i slijedimo sve upute kako bismo osigurali maksimalnu zaštitu za svoje zaposlenike i kupce”, kažu iz Spara.Lidl: Kupuju se konzerve i sredstva za dezinfekciju

Slično je i u Lidlu iz kojeg također potvrđuju povećan promet, pogotovo trajnih proizvoda i sredstava za dezinfekciju.

"Lidl Hrvatska posljednjih par dana bilježi iznadprosječnu prodaju trajnih proizvoda, konzervirane hrane te sredstava za dezinfekciju. Što se tiče zaliha, pomno pratimo situaciju i učinit ćemo sve kako bismo osigurali opskrbu namirnicama", kažu iz Lidla.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara