Tri četvrtine Britanaca želi se odseliti iz države, "obećana zemlja" je Australija

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

ISTRAŽIVANJE provedeno među 1.029 Britanaca pokazalo je kako je tri od četiri ispitanika reklo da je ove godine razmišljalo o preseljenju u inozemstvo.

Najčešći razlog razmišljanja o odlasku iz Velike Britanije je jadno stanje ekonomije u državi. Čak tri od deset ispitanika je to navelo kao glavni razlog mogućeg preseljenja. Četvrtina ispitanih je kao razlog za bijeg navela lošu buduću mogućnost zapošljavanja, dok osmina želi promijeniti način života, piše Daily Mail. 

Koalicijska parlamentarna većina utjerala strah u kosti

Istraživanje je provedeno za brokersku kuću Currency UK. Trećina onih koji se žele seliti iz Velike Britanije izjavila je kako bi njihova "obećana zemlja" i država gdje bi se skrasili bila Australija. Adrian Jacob iz Currency UK-a je izjavio kako su mnogi Britanci zabrinuti zbog najnovijeg rasporeda snaga u parlamentu te da će sljedeće četiri godine biti prožete povećanjem poreza, smanjenjem javnog sektora i inflacijom.

"Ljudi su zabrinuti zbog gospodarske snage Velike Britanije te ih to navodi na razmišljanje o preseljenju", zaključio je Jacob.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara