Tri nova slučaja zaraze povezana s bolnicom u Biogradu, stožer je objavio detalje

Tri nova slučaja zaraze povezana s bolnicom u Biogradu, stožer je objavio detalje
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

NA PODRUČJU Zadarske županije četvero je novozaraženih koronavirusom pa je tako ukupan broj registriranih osoba u Općoj bolnici Zadar 39 - 37 iz Zadarske županije, a dvoje iz Ličko-senjske, objavio je u srijedu načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Šime Vicković.

"Od četiri nova pacijenta, troje je dovedeno u vezu s osobama iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, a četvrta, mlađa osoba, nije s biogradskog područja", kazao je epidemiolog zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić na konferenciji za novinare u Zadru.

Dva liječnika pozitivna na koronavirus

Prema dobnoj strukturi, od 20 do 35 godina je šestero oboljelih, od 35 do 50 godina tri osobe, a 15 pacijenata ubraja se u skupinu od 50 do 65 godina. Šestero je oboljelih u dobnoj skupini od 65 do 80 godina te petero iznad 80 godina. Ukupno je 74 posto pacijenata iz starijih dobnih skupina, dodao je Medić.

"Na Covid-odjelu zadarske bolnice nalazi se 17 oboljelih, jedna pacijentica je u Covid-jedinici intenzivnog liječenja, a i dalje je u teškom stanju. Dva su liječnika pozitivna na koronavirus, a još uvijek čekamo odluku za liječnicu, specijalizanticu pedijatrije, koja je imala dva negativna nalaza. Ukupno je 62 djelatnika zadarske bolnice u samoizolaciji, a danas očekujemo nalaze za 21 izuzet uzorak tijekom jučerašnjeg dana", rekao je ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina.

S blokadnih punktova vraćeno 67 osoba s neispravnim propusnicama

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina izvijestio je da je u protekla 24 sata zabilježeno jedno kršenje samoizolacije i tri kršenja mjere zabrane okupljanja, a 67 osoba vraćeno je s blokadnih punktova zbog neispravnih propusnica.

Među 98 hrvatskih policajaca koji su u samoizolaciji četvero je iz PU zadarske te jedan namještenik.

Trenutačno je na području Zadarske županije 656 osoba u samoizolaciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara