Tri studentice postavile šator ispred MZOS-a, sprema se "fešta": "Ne odlazimo bez stipendija"

Tri studentice postavile šator ispred MZOS-a, sprema se "fešta": "Ne odlazimo bez stipendija"

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

TRI BRUCOŠICE kampiraju ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta sve dok ministar Predrag Šustar ne izradi nacrt dodjele državnih stipendija za 2016./2017. godinu.

Studentice traže da se natječaj pokrene na početku akademske godine kako bi se stipendije počele isplaćivati od siječnja. Ove godine natječaj kasni mjesecima, a objavljen je tek početkom godine. Iz ministarstva su na početku obećali kako će rezultati biti poznati tijekom ožujka, ali do danas nisu poznate finalne žalbe dok mnogi studenti još nisu dobili stipendije.

Dorotea Šušak i Espi Tomičić već neko vrijeme putem društvenih mreža upozoravaju na problem s dodjelom državnih stipendija koje kasne mjesecima. Njima se u prosvjedu pridružila Patricija Biškup.

Ubrzo nakon što su djevojke postavile šator i krenule sa svojim prosvjedom na Facebooku je krenula organizacija prosvjeda podrške koji će se održati sutra u 16 sati pod nazivom "Fešta ispred MZOS-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pozivamo vas na veliku feštu ispred MZOS-a. Podržite hrabre šatorašice u borbi za bolju Hrvatsku i za vlastita prava. Dvije djevojke podigle su šator, postavile transparente za transparentniji pravilnik o stipendijama te prenoćile ispred zgrade Ministarstva. One su još uvijek tamo i planiraju ostati sve dok Šustar ne donese novi nacrt pravilnika o dodijeli stipendija.

Također, za sutra je dogovorena konferencija za medije u 12h na koju vas također pozivamo da se odazovete. Studentice će doći podržati i Inicijativa Hrvatska može bolje.

Ako vam je dosta korupcije i malverzacija, koje se ovaj put očituju u potpunom nepoštivanju stipendista, odnosno neisplaćivanju državne stipendije za slabiji socio-ekonomski status, dođite. Mi možemo i zaslužujemo bolje. Ne šutimo na nepravdu. Ne prihvaćamo da ista pravila ne vrijede za sve građane. Ovo se tiče svih nas. Budite podrška, budite solidarni, budite promjena, vičite.

Povedite prijatelje, a ako imate ispit ponesite i literaturu!

A ako ste među sretnicima kojima je isplaćena stipendija počastite ekipu!", stoji u pozivu na prosvjed.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara