TRILOGIJA "RATOVI ZVIJEZDA" U RUJNU NAPOKON NA DVD-U

Obožavatelji "Ratova zvijezda" napokon će dobiti ono što su dugo čekali: tri originalna filma "Ratovi zvijezda" objavit će se i na DVDu.

Cijena tog paketa, koji će izaći 21. rujna u SAD-u, kao i datum kad će se taj paket DVD objaviti izvan SAD-a, još se ne zna, objavili su LucasFilm Ltd. i 20th Century Fox.

"Ratovi zvijezda" iz 1977., sada naslovljeni "Star Wars: Episode IV - A New Hope" (zbog filmova koji su snimljeni nakon, a radnjom prethode originalnoj trilogiji) kompilirat će se na četiri diska, zajedno s nastavcima "Imperij uzvraća udarac" i "Povratak Jedija".

"Za sve obožavatelje koji su dosad te filmove gledali na videu i čije su se video kazete već izlizale ovo će biti skok u 'hyperspace'", kaže izvršni producent DVD-a Jim Ward.

Četvrti disk sadržavat će dodatke, među ostalima najopsežniji dokumentarac ikad snimljen o sagi "Ratovi zvijezda" i arhivski materijali sa snimanja sva tri filma.

Iako su se mnogi obožavatelji nadali da će se uvrstiti i sirovije, nepromijenjene verzije, Ward kaže da nije bilo puno rasprave o tome treba li ih prikazati ili ne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Službene i konačne verzije su one posebnog izdanja iz 1997. To je verzija koju je redatelj George Lucas htio pokazati", rekao je on.

Od "Povratka Jedija" snimljena su dva filma koja radnjom prethode originalnom serijalu.

Film "Ratovi zvijezda: Epizoda I - Fantomska prijetnja" pojavio se 1999., a nastavio ga je film "Ratovi zvijezda: Epizoda II - Klonovi napadaju" iz 2002. Oba se već mogu pogledati na DVD-ima i neće se uvrstiti u originalnu trilogiju koja izlazi u rujnu.

Još nenaslovljen treći film snimljen prije originalne radnje trebao bi se premijerno prikazati 2005.

(Hina) xag ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara