Trnava- otvorena vinarsko- vinogradarska manifestacija "Bonavita"

ĐAKOVO, 24. lipnja Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva večeras je u Trnavi pokraj Đakova otvorena 17. vinarskovinogradarska manifestacija "Bonavita", ujedno i prva prateća priredba ovogodišnjih, 38. "Đakovačkih vezova".

Stručnom ocjenjivačkom sudu "Bonavite", na čelu s Blaženkom Mandarić, enologinjom tvrtke "Đakovačka vina" d.d., na ocjenjivanje i natjecanje za neku od nagrada i priznanja "Bonavite" pristiglo je 97 uzoraka vina vinara i vinogradara iz cijele Slavonije i Baranje.

Ocjenjivački sud tri je vina ocijenio šampionima ovogodišnje manifestacije. Tako je šampion 17. "Bonavite" polusuhi traminac iz 2003.godine "Iločkih podruma" d.d., šampion graševine je graševina - izbor suhih bobica iz 2002. "Kutjevačkih podruma", a šampion crnih vina syrah iz 2003. Vlade Krauthakera iz Kutjeva. Pet vina nagrađeno je velikim zlatom, dok su ostala nagrađena zlatnom, srebrnom ili brončanom bocom "Bonavite" te priznanjima.

Nakon uvodnih riječi načelnika Općine Trnava, dr. Perice Kovačića, i gradonačelnika Đakova te predsjednika Smotre "Đakovački vezovi" Zorana Vinkovića, 17. "Bonavitu" otvorio je pomoćnik ministra poljoprivrede Stjepan Mikolčić koji je potom vinarima dodijelio i pripadajuće nagrade. U nastavku programa održan je prigodan folklorni program.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja "Bonavita" bit će zatvorena u petak, 25. lipnja, kada će biti održan kulturno-zabavni program te tradicionalno natjecanje nategača vina.

(Hina) xsžup yvkn

(Hina)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara