Tročlana obitelj i tinejdžer poginuli pri padu zrakoplova u irskim planinama

Tročlana obitelj i tinejdžer poginuli pri padu zrakoplova u irskim planinama

ČETVERO britanskih turista poginulo je tijekom vikenda pri padu zrakoplova u nevremenu, u zabačenom planinskom području Irske. Među poginulima nalazila se tročlana obitelj, 43-godišnji otac, majka i 14-godišnji sin te njegov prijatelj, prenosi Daily Mail.

Letjeli su u jednomotornom zrakoplovu tipa Piper PA-28, a padu su prethodili jaki naleti vjetra, brzine 160 kilometara na sat. Zrakoplovom je upravljao 43-godišnji otac obitelji, Sharif Booz, koji je iza sebe imao sedmogodišnje letačko iskustvo.

Vlasti je o o nestanku obitelji obavijestio Boozov 26-godišnji nećak, koji je očekivao poziv po njihovu povratku, međutim poziva nije bilo pa je obavijestio aerodrom u Glochesteru o tome. Pokrenuta je velika potraga za nestalom obitelji, ali ju je bilo moguće izvesti tek idućeg dana zbog jakog nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olupinu zrakoplova pronašao je planinar te je o tome obavijestio spasiteljske ekipe, koje su na mjesto događaja, zbog nepristupačnosti terena, doletjele helikopterom. Booz je imao još jednog sina, 20-godišnjaka, koji je bio zatečen i shrvan tragičnom viješću o smrti svoje obitelji.

K.S.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara