Troje bliskih suradnika naglo napustilo Kolakušića

Troje bliskih suradnika naglo napustilo Kolakušića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

POVODOM osnivanja nezavisne antikorupcijske organizacije Antikorupcijski pokret troje članova liste Mislava Kolakušića za izbore za Europski parlament - Katarina Jukić iz Pule, Marijana Botić iz Zadra i Milan Puharić iz Zagreba - održalo je press konferenciju na kojoj je govorilo o razlozima osnivanja nezavisnog Antikorupcijskog pokreta i načinima njegova djelovanja. Osim njih, javnosti se obratio i Damir Grunbaum, nezavisni vijećnik iz Istre, prenosi N1.

Milan Puharić objasnio je zašto je izašao iz udruge Mislava Kolakušića.

"Prestala je bilo kakva komunikacija s njim, želim mu puno uspjeha u vođenju projekta dalje sa svojim ljudima. Imam svoju tvrtku, pokušat ću pomoći Antikorupcijskom pokretu da ovo društvo učinimo boljim, pravednijim i ugodnim za živjeti", rekao je na konferenciji.

Svoje razloge iznijela je i odvjetnica Katarina Jukić. "Mi, nezavisni kandidati na listi, okupili smo se oko zajedničke ideje - nužne promjene u društvu i borba protiv korupcije. Ključna motivacija bila je izlazak na parlamentarne izbore jer su jedino na taj način moguće promjene u društvu. Naime, zadnjih šest mjeseci nismo uspjeli uspostaviti kontakt s Kolakušićem, od nas nije zatražen stručni rad, a smatramo da smo odgovorni prema građanima i da izađemo na parlamentarne izbore", dodala je.

Vijećnik Skupštine Istarske županije Damir Grünbaum istaknuo je da su konferenciju organizirali kako bi najavili djelovanje Antikorupcijskog pokreta. "Ova konferencija nije dio hajke na Kolakušića, već najava našeg organiziranja u antikorupcijski pokret", rekao je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara