Troje liječnika ograđuje se od istupa predsjednika Udruge liječnika dragovoljaca

ČLANOVI Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata Slobodan Dešković, Blaženka Hofman i Miran Martinac, zaposleni u Kliničkog bolnici (KB) Merkur, ogradili su se danas od istupa predsjednika udruge Juraja Njavre koji je podupro akcije ministra zdravstva Andrije Hebranga.

Njavro je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u ime Udruge liječnika dragovoljaca podržao i pohvalio Hebranga jer radi "pošteno i savjesno, stručno i odgovorno" te ocijenio da se protiv njega vodi hajka i linč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Troje liječnika u pismu podsjećaju Njavru da smisao udruge nije političko djelovanje već zaštita svih njezinih članova. Također ističu da Slobodan Dešković, iako je potpredsjednik udruge, nije bio konzultiran niti pozvan na konferenciju za novinare.

"Nas troje liječnika dragovoljca Domovinskog rada od prvih dana, za što smo dobili i pohvalu pokojnog Predsjednika Franje Tuđmana, smatramo da sve članove udruge treba tretirati jednako, dati im jednaku zaštitu i pomoć, bez političkog predznaka, bili oni obični liječnici, ravnatelji ili ministri", kaže se u pismu.

Upravno vijeće KB-a Merkur, koje je imenovala nova Vlada, pokrenulo je postupak smjene Martinca s dužnosti ravnatelja KB-a, a tu je smjenu najavio i ministar Hebrang.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara