Trojica bivših čelnika tvrtke ELF osuđeni na zatvorske kazne

TROJICA bivših čelnika francuske naftne tvrtke Elfa u srijedu su osuđeni na zatvorske kazne nakon završetka sudskog postupka oko jedne od najvećih korupcijskih afera svih vremena u Francuskoj koja je rasvijetlila dotad mračne veze između poslovnog svijeta i politike.

Nekadašnji generalni direktor Elfa Loic Le Floch-Prigent (60) i bivši direktor Općih poslova te tvrtke Alfred Sirven (76), koji već u zatvoru izdržavaju kazne za drugu osudu iz afere Elf, osuđeni su na pet godina zatvora, a bivši direktor za Afriku Andre Tarallo na četiri godine, koje će početi odsluživati odmah.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva trojica dobila su i novčane kazne, ali obrnuto razmjerne zatvorskima, pa će tako Floch-Prigent, direktor Elfa od 1989. do 1993., morati platiti 375 tisuća eura, Sirven milijun, a Tarallo dva milijuna eura.

Ukupno 37 osoba, u dosad nezapamćenom sudskom postupku u Francuskoj, osuđeno je za korištenje javnih sredstava za podmićivanje i samobogaćenje zahvaljujući opskurnim dogovorima s političarima i političkim strankama u Njemačkoj, Španjolskoj i nekoliko afričkih zemalja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara