Trojici radnika VIR-a stanje stabilizirano, jedan još u teškom stanju

TROJICI radnika ozlijeđenih u incidentu s amonijakom u krugu riječke tvornice za preradu mesa VIR, koji se nalaze u jedinicama intenzivnog liječenja u KBC-u Rijeka, stanje je stabilizirano, dok je četvrtom pacijentu, koji se nalazi u vrlo teškom stanju, dodatno otežana respiratorna funkcija, izvijestili su danas dežurni liječnici.

Trojica radnika kojima je stanje stabilizirano još nisu u potpunosti izašli iz životne opasnosti pa se njihovo liječenje nastavlja.

Radniku koji je u vrlo teškom stanju opečeno je više od 60 posto kože te ima teške ozljede dišnih organa od udisanja amonijaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz njih, još četvorica ozlijeđenih smješteni su na odjelu pulmologije KBC-a Rijeka na Sušaku, a njihovo puštanje kućama očekuje se početkom slijedećeg tjedna.

Do incidenta je došlo u četvrtak pri nepažljivom manevriranju viljuškarom, kada je probijena cijev rashladnog uređaja kroz koju protječe amonijak.

Brzom intervencijom radnika i pristiglih vatrogasaca zatvoren je dovod amonijaka, a po procjenama iscurilo je između 50 i 100 litara.

Ozlijeđenih je ukupno bilo devet, među kojima dva slučajna prolaznika izvan tvorničkog kruga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara