Trovanje hranom ili viroza? Zadarski studenti nakon jela u menzi "grle školjku"

Trovanje hranom ili viroza? Zadarski studenti nakon jela u menzi "grle školjku"

Foto: unizd.hr

NAKON ručka u restoranu "Barbakan", poznatijem kao "velika menza" Sveučilišta u Zadru, studenti su počeli povraćati te su dobili proljev i vjetrove.

O događaju koji je uzbunio studentsku populaciju tek se treba održati sastanak tzv. Povjerenstva za studentsku prehranu, na kojem će sudjelovati troje studenata i predstavnik menze.

"Nisu svi jeli istu hranu, pa se daje naslutiti da se radi o virozi koja se proširila među studentima, budući da je studentska menza mjesto masovnog okupljanja. To je moje osobno mišljenje, no sve ćemo primjedbe i bojazni studenata iznijeti na sastanku u 9 sati", rekao je za Antenu Zadar studentski predstavnik Tonči Čvrlje.

Brojne pritužbe studenata

S tezom o virozi se, međutim, ne slažu pojedini studenti koji su nakon obroka u zadarskoj menzi proveli dan grleći wc školjku:

"Ne bi da oni peru dobro pribor i to. Možda je jedna namirnica bila zaražena i sve se sjebalo zbog nedovoljne higijene"

"Više je klasično trovanje hranom i probavne poteškoće, nego nekakva viroza"

"Možda, ali tome u prilog ne ide to što piletina zna biti čudnog okusa i roza boje iznutra. Također, imala sam samo probavne smetnje i vjetrove, ništa drugo"

"Svakako da se u menzi očito ne drži do svježine hrane, što se može kao prvo primijetiti kada se razno povrće smiksa u istu posudu, očito se doda ono od dana prije, ili ko zna koliko. Tako da pretpostavljam da se slično radi i s ostalim jelima", samo su neki od komentara na Facebook stranici Sveučilišta u Zadru.

Nije bilo ozbiljnijih intervencija

"Tijekom proteklih nekoliko dana nisu evidentirani pacijenti sa simptomima trovanja hranom", rekao je ravnatelj zadarske Hitne pomoći, dr. Predrag Orlović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara