Trump izvrijeđao kongresnicu Pelosi, a ona to postavila kao naslovnu fotografiju

Trump izvrijeđao kongresnicu Pelosi, a ona to postavila kao naslovnu fotografiju

NANCY PELOSI, predsjednica Zastupničkog doma američkog kongresa, iskoristila je fotografiju koju je predsjednik Trump objavio na Twitteru i postavila ju je kao svoju naslovnu fotografiju na Twitteru. Trump je objavom te slike želio uvrijediti Pelosi te je uz fotografiju koja prikazuje sastanak u Bijeloj kući napisao "neuravnoteženi slom nervozne Nancy".

Na fotografiji Bijele kuće vidi se ova političarka iz Demokratske stranke kako stojeći upire prstom na Trumpa koji joj sjedi nasuprot.

Vođe Demokratske stranke bili su na sastanku u Bijeloj kući nakon što je Kongres velikom većinom glasova članova iz obje velike stranke usvojio rezoluciju koja se protivi Trumpovom povlačenju vojske iz Sirije.

"Trećerazredna političarka"

Nakon sastanka, visokopozicionirani demokrati iz Kongresa rekli su novinarima da su otišli sa sastanka, posebno nakon što je Trump počeo nazivati Pelosi "trećerazrednom političarkom".

"Bio je uvredljiv, naročito prema predsjednici Zastupničkog doma. Ona je potpuno zadržala smirenost, ali on ju je nazvao trećerazrednom političarkom", kazao je demokratski senator Chuck Schummer, kako prenosi CNN.

Tajnica za odnose s javnošću Bijele kuće Stephanie Grisham opisala je sastanak na drugačiji način. Po njenim navodima, Pelosi "nije imala namjeru slušati", a Trump je po njenoj interpretaciji bio "odmjeren" i "odlučan".

Napetost zbog istrage Trumpa

U srijedu je Trump na Twitteru objavio niz fotografija s tog sastanka, poprativši ih nizom uvreda. U jednom tvitu Pelosi je nazvao "jako bolesnom osobom".

Napetosti između demokrata u Kongresu i Bijele kuće se posljednjih tjedana naglo povećavaju jer su demokrati progurali svoju istragu Trumpa i njegovih kontakata s Ukrajinom, što bi moglo dovesti do smjene predsjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara