Trump: Jedino aktivisti za pravo na nošenje oružja mogu zaustaviti Hillary da izabere svoje suce

Trump: Jedino aktivisti za pravo na nošenje oružja mogu zaustaviti Hillary da izabere svoje suce

Foto: Hina

REPUBLIKANSKI predsjednički kandidat Donald Trump sugerirao je da bi aktivisti za pravo na nošenje oružja mogli zaustaviti demokratsku suparnicu Hillary Clinton u tome da izabere liberalne suce za Vrhovni sud te izazvao novi val kritika.

"Bude li ona birala svoje suce, ništa nećete moći učiniti", rekao je Trump na skupu u Sjevernoj Karolini.

Kampanja Hillary Clinton tu je primjedbu nazvala "opasnom".

"Osoba koja nastoji biti predsjednik SAD-a ne bi smjela predlagati nasilje ni na koji način", rekli su.

Upitani da pojasne što je točno Trump mislio, njegova je kampanja odgovorila da se to odnosi na pridobivanje zagovornika Drugog amandmana, koji jamči pravo na nošenje vatrenog oružja, da svoj glas na izborima daju Trumpu. "To se zove snaga ujedinjenja - Drugi amandaman ima nevjerojatan duh i sjajno ujedinjuje, što ljudima daje veliku političku snagu", navodi se u izjavi Trumpove kampanje.

Predstavljajući Trumpa na skupu u Sjevernoj Karolini, bivši newyorški gradonačelnik Rudy Guliani optužio je medije da su primjedbu izvukli iz konteksta kao bi išli naruku Clinton da bude izabrana. "Ono što je Trump time mislio jest da vi imate moć da glasate protiv nje. Znate zašto? Jer ste Amerikanci", kazao je.

"To dokazuje da je većina medija naklonjena Hillary Clinton", dodao je. "Učinit će sve što mogu da unište Donalda Trumpa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara