Trump na Twitteru kritizirao Twitter

Trump na Twitteru kritizirao Twitter
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je pozvao na stvaranje "više vrsta i poštenije" društvene medije i njihove kompanije, uslijed diskriminacije Twittera s kojom se, kako tvrdi, suočio kao republikanac.

Ujedno je i pohvalio američke kongresnike koji su pozvali direktore kompanija društvenih mreža da svjedoče oko raznih medijskih skandala.

"Nije čudo da se Kongres želi uključiti, i moraju", rekao je Trump na Twitteru.

Trump ima jedan od "najpraćenijih" Twitter računa, s gotovo 60 milijuna pratitelja, no opetovano je kritizirao tu kompaniju i njene konkurente na društvenim mrežama jer kaže da pokazuju pristranost protiv konzervativaca.

 

Optužbe zbog Twittera

Optužio je Twitter i druge tehnološke kompanije za ograničavanje vidljivosti profila istaknutih republikanaca, no nije pokazao dokaze koji na to upućuju.

"Provodimo pravila Twittera bez strasti i jednako za sve korisnike, bez obzira na njihovo političko stajalište i stranačku pripadnost. Stalno radimo na tome da poboljšamo svoj sustav i nastavit ćemo biti transparentni u svojim naporima", objavio je predstavnik Twittera.

Bijela kuća nije imala komentara na te navode.

Trumpovi komentari dolaze dan nakon što je Twitter objavio svoje prve kvartalne rezultate.

Twitterovi kvartalni rezultati iznenadili su analitičare. Imali su iznenadan porast aktivnih korisnika u mjesec dana, što sugerira da su njihovi napori gašenja lažnih računa uspjeli te su nametnuli gotovo policijsko praćenje objava čime žele privući više novih korisnika i novca od reklama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara