Trump objavio prvi televizijski spot: "Otkinut ću glavu Islamskoj državi i uzeti njihovu naftu"

Trump objavio prvi televizijski spot: "Otkinut ću glavu Islamskoj državi i uzeti njihovu naftu"

Screenshot: YouTube

MOGUĆI republikanski kandidat za predsjednika Donald Trump u ponedjeljak je, nekoliko tjedana pred početak predizbora, objavio svoj prvi predizborni televizijski spot u kojem je pozvao na privremenu zabrana ulaska muslimana u SAD i izgradnju zida na američkoj južnoj granici s Meksikom kako bi se zaustavila ilegalna imigracija.

Spot od 30 sekunda popraćen je fotografijama napadača iz San Bernardina, militanata Islamske države, američkog ratnog broda s kojeg se ispaljuju krstareće rakete, migranata na američko-meksičkoj granici te fotografijama demokrata Hillary Clinton i Baracka Obame.

"Vrlo sam ponosan na ovaj spot, ne znam da li mi je potreban, ali ne želim riskirati jer ako pobijedim, ponovo ćemo Ameriku učiniti velikom", kazao je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U TV spotu spiker najavljuje Trumpove poteze, poput privremene zabrane ulaska muslimana u SAD dok "ne shvatimo što se događa" te borbu protiv IS-a.

"On će smjesta otkinuti glavu Islamskoj državi i uzeti njihovu naftu. Zaustavit će ilegalnu imigraciju izgradnjom zida na našoj južnoj granici kojeg će platiti Meksiko", govori spiker o Trumpu.

U borbi za republikanskog kandidata za američkog predsjednika, Trump je obećao da će svaki tjedan, kako se predizborna bitka zagrijava, potrošiti najmanje dva milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara