Trump pohvalio kongresmena koji je srušio na pod reportera

Trump pohvalio kongresmena koji je srušio na pod reportera
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je pohvalio američkog kongresmena iz Montane koji je srušio na pod reportera za vrijeme kampanje za posebne izbore 2017.

Trump koji je novinare nazvao neprijateljima američkog naroda i redovno se ruga novinarima koji rade "fake news" (lažne vijesti) zadnju je primjedbu izrekao za vrijeme skupa u sklopu kampanje u Montani.

Zastupnik Greg Gianforte, koji se kratko obratio na tom skupu s Trumpom, mora raditi za opće dobro u sklopu kazne za napad na Bena Jacobsa, dopisnika britanskoga lista The Guardian, 24. svibnja 2017., dan prije posebnih izbora za jedino kongresno mjesto iz Montane.

"Svaki tip koji sruši drugoga na pod moj je tip"

"Svaki tip koji sruši drugoga na pod (eng. body slam) moj je tip", rekao je Trump novinarima na skupu, dodajući da je najprije bio zabrinut da bi incident mogao naškoditi Gianforteovoj kampanji.

"Rekao sam: 'Oh, to je strašno, izgubit će izbore.' Tada sam rekao: 'Pa, pričekajmo trenutak, znam Montanu prilično dobro, mislim da bi mu to moglo pomoći, i jest", rekao je Trump.

Gianforte, koji je pobijedio na izborima, izjasnio se krivim zbog napada na reportera.

Trump je na turi koja uključuje posjet trima državama na zapadu zemlje te se zauzima za republikanske kandidate koji se natječu za izbore u studenome u nadi da će zadržati kontrolu u američkome Senatu i Predstavničkom domu u rukama republikanaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara