Trump se opet narugao Greti Thunberg na Twitteru, ona mu uzvratila

Trump se opet narugao Greti Thunberg na Twitteru, ona mu uzvratila
Foto: Epa/Screeshot: Twitter/Greta Thunberg

AMERIČKI predsjednik Donald Trump obrušio se na poznatu tinejdžericu aktivisticu Gretu Thunberg nakon što ju je časopis Time proglasio osobom godine. Napisao je na Twitteru da bi ona trebala "poraditi na svom problemu kontrole bijesa“.

Američki časopis nahvalio je Gretu zato što je pokrenula dalekosežnu kampanju koja se pretvorila u međunarodni pokret za borbu protiv klimatskih promjena.

Međutim, Trump se ne slaže s tom odlukom časopisa Time te je na Twitteru komentirao kako je ovaj potez "smiješan", piše The Independent.

“Smiri se malo, Greta“

"To je stvarno smiješno. Greta mora raditi na svom problemu kontrole bijesa, a zatim otići u kino s prijateljima pogledati neki stari, dobar film. Smiri se malo, Greta“, napisao je Donald Trump na Twitteru.

Trump je također bio u užem izboru za titulu osobe godine, zajedno s predsjednicom Zastupničkog doma Sjedinjenih Država, Nancy Pelosi.

Greta Thunberg nije izravno odgovorila Trumpu, ali je u opis na svom Twitter profilu napisala da je ona "tinejdžerica koja radi na svom problemu kontrole bijesa i da se trenutno smiruje te gleda s prijateljem stari, dobar film“.

Već su imali slične prepirke

Ovo je drugi put da je predsjednik Sjedinjenih Država kritizirao Thunberg, kojoj je dijagnosticiran Aspergerov sindrom, zbog njenog emocionalnog stanja.

U rujnu je Greta bila na istom događaju kao i Donald Trump te je ljutito poručila svim prisutnim svjetskim čelnicima da im "nikada neće oprostiti" zbog toga što su, ne poduzimajući ništa oko klimatskih promjena, iznevjerili buduće generacije.

Trump je nakon toga napisao na Twitteru: "Ona izgleda kao vrlo sretna mlada djevojka koja se veseli svijetloj i divnoj budućnosti. To je tako lijepo za vidjeti."

Greta je nakon tog komentara predsjednika Trumpa promijenila opis na Twitteru u - Vrlo sretna mlada djevojka koja se raduje svijetloj i divnoj budućnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara