Trump spominje vojsku zbog pokolja obitelji u Meksiku: "Vrijeme je za rat"

Trump spominje vojsku zbog pokolja obitelji u Meksiku: "Vrijeme je za rat"
Foto: EPA, Twitter

AMERIČKI predsjednik Donald Trump na Twitteru je poslao vrlo ozbiljne poruke nakon masakra u Meksiku u kojem je ubijeno devet članova američke mormonske obitelji.

>>> Ovo je američka obitelj ubijena u masakru u Meksiku, žive su ih spalili

"Došlo je vrijeme da Meksiko objavi rat narko kartelima"

Trump je poručio da je spreman poslati vojsku u Meksiko.

"Prekrasna obitelj i prijatelji iz Utaha žrtve su međusobnog obračuna opasnih narko bandi. Ako Meksiko zatraži našu pomoć da se riješi tih čudovišta, Sjedinjene Države stoje na raspolaganju, spremni smo i voljni umiješati se i odraditi posao brzo i učinkovito. Narko karteli su postali veliki i moćni, ponekad je potrebna vojska da porazi vojsku", napisao je Trump pa dodao:

"Došlo je vrijeme da Meksiko, uz pomoć Sjedinjenih Država, objavi rat narko kartelima i izbriše ih s lica zemlje. Jedva čekamo poziv vašeg sjajnog novog predsjednika."

Žive su ih spalili

Podsjetimo, najmanje devet članova američke obitelji LeBaron, uključujući i djecu, ubijeno je jučer u napadu na sjeveru Meksika. Nepoznati napadači ubili su LeBaronove koji su bili povezani s mormonskom zajednicom nastanjenom u Meksiku prije par desetljeća.

Žive su ih spalili, a žrtve su stare od 8 mjeseci do 43 godine.

Ubojstva su se dogodila tijekom odlaska na vjenčanje. Sedamnaest članova obitelji LeBaron i Langford krenulo je na svadbu u svojim vozilima, kada su na njih zapucali nepoznati napadači.

Pogodili su spremnike s gorivom te su neka vozila u potpunosti izgorjela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara