Trump tvrdi da je njegova vlada ujedinjena po pitanju Sjeverne Koreje

Trump tvrdi da je njegova vlada ujedinjena po pitanju Sjeverne Koreje
Hina/EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump ustvrdio je da je njegova vlada ujedinjena u pristupu prema Sjevernoj Koreji, a glasnogovornica Bijele kuće kazala je da će ekipa za pripremu summita sa sjevernokorejskim vođom otputovati u Singapur prema planu.

"Nema NIKAKVOG neslaganja unutar Trumpove vlade o tome kako se odnositi prema Sjevernoj Koreji... Čak i kad bi ga bilo, to bi bilo nevažno", napisao je američki predsjednik na Twitteru.

Trump otkazao sastanak s Kim Jong-unom

Ta objava stiže nakon medijskih napisa medija o sukobu između Trumpa, njegova savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona i državnog tajnika Mikea Pompea, uoči mogućeg summita između američkog predsjednika i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una, piše Reuters.

Trump je u pismu Kimu Jong-unu u četvrtak otkazao sastanak planiran za 12. lipnja u Singapuru, što je trebao biti prvi uopće sastanak nekog američkog predsjednika na dužnosti i sjevernokorejskog čelnika, a zatim je u petak izjavio da bi se summit ipak mogao održati.

Trump je takvo stajalište ponovio i u subotu kad je komentirao napise New York Timesa.

"Neuspjeli @nytimes citira 'istaknutog dužnosnika Bijele kuće' koji ne postoji, tvrdeći da 'čak i kad bi se susret ponovno dogovorio, da bi njegovo održavanje 12. lipnja bilo nemoguće zbog nedovoljno vremena i količine potrebnog planiranja'. PONOVNO U KRIVU! Koristite prave ljude, a ne lažne izvore", napisao je Trump.

 

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je u subotu ujutro da će "pripremni tim za Singapur otputovati da pripremi summit", kako je i planirano.

Ranije je bilo objavljeno da dužnosnici Bijele kuće trebaju već ovaj vikend otputovati u Singapur radi pripreme sastanka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara