Trump uzvraća udarac predsjednici Kongresa zbog blokade vlade

Trump uzvraća udarac predsjednici Kongresa zbog blokade vlade
Foto: Hina/EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump poručio je u četvrtak predsjednici Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi da je njezino putovanje u Belgiju, Egipat i Afganistan odgođeno zbog djelomične blokade vlade koja traje od 27. prosinca.

Nije bilo odmah jasno na koje putovanje je Trump mislio. Zakonodavci često ne objavljuju javno svoja službena putovanja zbog sigurnosnih razloga.

Predsjednica Zastupničkog doma uobičajeno koristi vojni zrakoplov za prekomorska putovanja i na temelju toga je Trump, kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga, očito djelovao.

"Odgodio je njenu mogućnost za korištenje vojnog zrakoplova, što mora biti odobreno" od Ministarstva obrane, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders. "Kao što je i pojasnio u pismu, ona može putovati, ali komercijalnim letovima."

Pelosi pismom poručila Trumpu da odgodi svoje godišnje obraćanje naciji zbog blokade

Pelosi je u srijedu pisanim putem poslala Trumpu prijedlog da zbog blokade vlade odgodi svoje godišnje obraćanje naciji, tradicionalan govor u kojem predsjednik SAD-a naglašava ciljeve administracije za predstojeću godinu.

Pelosi je ranije u četvrtak rekla kako nije primila odgovor iz Bijele kuće te da Trump nije odgovorio na prijedlog u pismu.

"Uslijed blokade vlade, žao mi je što vam moram poručiti da je vaš put u Bruxelles, Egipat i Afganistan odgođen", napisao je Trump u pismu Pelosi.

"Napravit ćemo novi raspored za vaš sedmodnevni put kada se vlada otvori", stoji u pismu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara