Trump: Vrlo lako sam odgovorio na pitanja o ruskom uplitanju u američke izbore

Trump: Vrlo lako sam odgovorio na pitanja o ruskom uplitanju u američke izbore
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump rekao je kako je "vrlo lako" napisao svoje odgovore za posebnog istražitelja Roberta Muellera, koji vodi istragu o navodnom utjecaju Rusije na američke predsjedničke izbore 2016, ali te odgovore još nije poslao Muellerovom uredu.

Trump je novinarima u Bijeloj kući rekao kako je sam napisao odgovore na pitanja, a ne njegovi odvjetnici.

"Postavljen mi je niz pitanja. Vrlo lako sam odgovorio na njih", rekao je Trump.

Predsjednik nije odredio kada će njegov odvjetnički tim podnijeti njegove pisane odgovore.

Trump: Morate uvijek biti oprezni kada odgovarate ljudima koji vjerojatno imaju loše namjere, ali odgovorio sam rutinski

"Siguran sam da su smišljena, jer oni vole uhvatiti ljude", dodao je Trump govoreći o pitanjima koja mogu biti oblikovana tako da rezultiraju u optužbi za krivokletstvo. "Morate uvijek biti oprezni kada odgovarate ljudima koji vjerojatno imaju loše namjere. Ali vrlo sam rutinski odgovorio na ta pitanja". 

Tenzije u vezi s istragom porasle su nakon što je prošli tjedan glavni državni odvjetnik Jeff Sessions podnio ostavku na Trumpov zahtjev.

Trump je za glavnog državnog odvjetnika postavio Matthewa Whitakera, čime je Trumpu lojalni Whitaker dobio nadležnost nad Muellerovom istragom, koja je prije bila pod nadležnošću zamjenika ministra pravosuđa Roda Rosensteina.

Mueller, koji je preuzeo vođenje istrage u svibnju 2017., istražuje jesu li osobe koje su vodile Trumpovu kampanju surađivale s Rusijom u izborima 2016. te je li Trump nezakonito nastojao opstruirati istragu, koja je bacila ozbiljnu sumnju na njegovo predsjednikovanje. 

Trump je istragu nazvao "lovom na vještice" te je rekao da nije bilo dosluha s Rusijom.

Rusija je također odbacila optužbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara