Trumpov bivši odvjetnik surađuje s posebnim tužiteljem u vezi s ruskom istragom

Trumpov bivši odvjetnik surađuje s posebnim tužiteljem u vezi s ruskom istragom
Foto: Hina/EPA

BIVŠEG odvjetnika Donalda Trumpa, neko vrijeme veoma bliskog američkom predsjedniku dok nije pao u njegovu nemilost, više puta su saslušali suradnici posebnog tužitelja zaduženog za rusku istragu Roberta Muellera, otkriva u četvrtak mreža ABC News.

Michael Cohen je u kolovozu počeo surađivati s posebnim tužiteljem koji istražuje o mogućem tajnom dogovoru izbornog stožera Donalda Trumpa i Rusije tijekom predsjedničke kampanje 2016., kada je priznao krivnju za poreznu i bankovnu prijevaru, objavio je ABC.

Te su informacije otkrivene u Muellerovoj istrazi, ali nisu povezane s Rusijom.

Na upit AFP-a, odvjetnik Michaela Cohena nije htio ništa komentirati.

Cohen priznao da je platio za šutnju dviju navodnih Trumpovih ljubavnica

No nakon priznanja krivnje svog klijenta, rekao je da ovaj sada želi "staviti obitelj i zemlju na prvo mjesto i reći istinu o Donaldu Trumpu".

Michael Cohen je pod prisegom priznao da je kupio šutnju dviju žena, porno glumice Stormy Daniels i bivše ljubavnice Karen McDougal, "na zahtjev kandidata" Trumpa kako mu ne bi "nanio štetu" prije predsjedničkih izbora 2016.

Trump ga je tada optužio za laž a Bijela kuća je istaknula da predsjednik "nimalo nije zabrinut" zbog otkrića Cohena koji je više od deset godina bio njegov čovjek iz sjene.

Suradnja s vlastima mogla bi pomoći Michaelu Cohenu da na suđenju dobije manju kaznu.

Tom je istragom obuhvaćeno više bliskih suradnika republikanskog predsjednika, pa tako i njegov bivši ravnatelj kampanje Paul Manafort koji je proglašen krivim za bankovnu i poreznu prijevaru i isto je pristao na suradnju s ruskom istragom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara