Trumpova vizija SAD-a: Kineski vođa koji se ne složi s nama dobiva večeru u McDonald´su

Trumpova vizija SAD-a: Kineski vođa koji se ne složi s nama dobiva večeru u McDonald´su

Foto: AFP

DONALD TRUMP, američki milijarder koji je već počeo voditi predsjedničku kampanju iako se službeno još nije proglasio kandidatom, kazao je kako će, ako bude izabran, uvesti 25 posto carine na sve kineske proizvode koji se uvoze u SAD-a te će okupirati Irak.

Pred 1000 republikanaca u Las Vegasu je Trump je obećao da će do 1. lipnja objaviti svoju kandidaturu za protivnika Baracka Obame na američkim predsjedničkim izborima 2012. godine. U svojem govoru je stalno napadao Obamu i nekoliko svjetskih zemalja za koje vjeruje da iskorištavaju SAD.

"Ako ne potpiše ugovor, ide na večeru u McDonald's"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što Kina zaista radi je manipulacija valutom", kazao je Trump i dodao kako Kinezi iskorištavaju Amerikance "kako ih nitko nikada nije iskorištavao". "Naravno, ako ne računamo OPEC", nastavio je Trump te objasnio zašto zemlje izvoznice nafte žele povisiti cijene. "Zato što im nitko iz Washingtona ne kaže da ne smiju povisiti cijene", zaključio je Trump.

Iznio je i svoj zanimljiv prijedlog u vezi svečane večere koju je Obama priredio kineskom predsjedniku Hu Jintaou ranije ove godine, a za koju misli da se nije smjela dogoditi. "Evo što bi se dogodilo da sam ja tamo. Sjeli bi u moj ured na par sati i dogovorili kako da zaustave manipulaciju valutom. Ako bi postigli dogovor, možda bi tada dobio večeru", kazao je Trump te dodao da bi bez dogovora kineski vođa mogao otići u McDonald's i otputovati doma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara