tučepi: ministrica turizma otvorila preuređeni hotel alga

Kvalitetan turizam i održivi razvoj osnovni su moto hrvatskog turizma u kojemu bez novih ulaganja i kadrova nema kvalitetnog turizma namijenjenog sve zahtjevnijem domaćem i stranom turističkom tržištu, rekla je ministrica turizma Pave Župan Rusković u petak navečer u Tučepima nakon što je presijecanjem vrpce otvorila preuređeni hotel Alga.

U uređenje tog hotela uloženo je sedam milijuna eura.

Čestitavši hotelijerima koji su doprinijeli da tučepska hotelska tvrtka pet desetljeća uspješno posluje, ministrica turizma je kazala kako je uspjeh turizma u suradnji privatnog i javnog sektora.

Hotelijeri Tučepa večeras slave 50. obljetnicu utemeljenja Hotelskog poduzeća Tučepi osnovanog u prosincu 1953. godine. Od tadašnjih osamdesetak zaposlenih i 300 kreveta u hotelu Jadran koji je bio i prvi poslijeratni hotel sagrađen na obali, danas tučepski hotelijeri u četiri hotela imaju skoro 2000 hotelskih kreveta i zapošljavaju 160 stalnih i još toliko sezonskih radnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave Hotela Tučepi Marin Brbić rekao je kako tučepski hotelijeri koji danas ugošćuju 980 gostiju ove godine planiraju ostvariti 237 tisuća turističkih noćenja i ukupni prihod od 57 milijuna kuna.

Jako Andabaka, predsjednik Grupe Sunce, izrazio je zadovoljstvo što je rekonstrukcija Alge na vrijeme završena rekavši kako je Sunce kao većinski vlasnik hotelskih kuća u Tučepima, Brelima, Baškoj Vodi i na Brela u rekonstrukciju i izgradnju hotela u Brelima i Tučepima u zadnje dvije godine uložilo 21 milijun eura s ulaganjima u hotelijerstvu će se i dalje nastaviti.

(Hina) vrib ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara