Tuga kod Đakova: "Katici je dan prije smrti pozlilo, ali su je iz bolnice poslali kući"

Tuga kod Đakova: "Katici je dan prije smrti pozlilo, ali su je iz bolnice poslali kući"

Foto: Google Maps

TUGA je obavila Semeljce, a na osobit način Ulicu braće Radić, ili kako je starosjedioci tog šokačkog sela zovu – Badnjaru, u koju se prije nekoliko mjeseci, udavši se za Žarka, iz Bizovca doselila vedra, nasmijana, puna života, Katica.

Nažalost, njezin i život njezina djeteta iznenada se ugasio u utorak u KBC-u Osijek.

"Znamo da je Katica imala problematičnu trudnoću, da je muku mučila s visokim tlakom, pa joj je često znalo biti loše, no ovakvo što nitko nije ni u najcrnjim mislima mogao slutiti. Nije ovdje bila dugo, u travnju su imali svatove, i to skromne, za užu obitelj i prijatelje, u svom dvorištu. Radovali su se djetetu, a evo vidite kakva je golema tuga sada zadesila njezina Žareta, ostao je i bez žene i bez djeteta", kroz suze progovara za Glas Slavonije jedan od prvih susjeda ove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često je imala slabosti, više puta su završavali na hitnoj. Večer prije negoli je preminula također joj je pozlilo, pa su oko jedan sat u noći bili na hitnoj. Kako sam čuo, pregledali su je, ali je nisu zadržali u bolnici jer su nalazi bili u redu. Došla je kući, a onda se drugi dan prijepodne dogodila tragedija", priča susjed mlade obitelji.

Iako se govorilo kako je mlada žena preminula u kolima hitne pomoći, iz KBC-a Osijek su to demantirali te pojasnili pojedinosti vezane uz ovaj slučaj.

"Dana 5. srpnja u 11.35 sati u trudničku ambulantu Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek dovezena je kolima HMP-a bolesnica u nesvjesnom stanju u 35. tjednu trudnoće. Prema navodima liječnice HMP-a bolesnica je imala tlak 230/120 mm/Hg i nije uzela preporučenu antihipertenzivnu terapiju. Odmah se pristupilo hitnom carskom rezu, te je porođeno muško dijete bez vitalnih znakova, koje su pedijatri pokušali reanimirati. Majka je premještena u jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je u poslijepodnevnim satima preminula. Nalazom obdukcije utvrđen je DIK (diseminirana intravaskularna koagulopatija) koji je doveo do obilnog krvarenja u cijelom organizmu. PHD nalaz će biti gotov za dva tjedna", navodi se u odgovoru ravnatelja KBC-a Osijek Vlatka Kopića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara