Tunižanin zbog kojeg je odgođen Air Franceov let imao malu bombu

Tunižanin zbog kojeg je odgođen Air Franceov let imao malu bombu
MUŠKARAC za kojeg se sumnja da ima veze s al Qaedom s koji se nije ukrcao na Air Franceov let iz Pariza za Los Angeles na Badnjak Tunižanin je, a francuske su vlasti potvrdile da ga traže, javljaju agencije France Presse i Associated Presse pozivajući se na francuske službene izvore.

Ova je izjava odgovor na tvrdnje američke televizijske postaje ABC da europske vlasti traže muškarca koji je navodno povezan s terorističkom mrežom al Qaeda, a koji se nije uspio ukrcati na Air Franceov let na Badnjak.

"Potvrđujem da tražimo nekoga, ali ne mogu reći ništa više", kazao je Perben, a prenijela agencija Associated Presse.

Ime Tunižanina za kojim se traga, Abdoulaye, je isto kao i jednog borca kojeg su Amerikanci uhvatili u Afganistanu, a koji im je nakon tog pobjegao. Upravo je to isto ime upozorilo američke vlasti koje su onda obavijestile i upozorile francuske vlasti, prenosi agencija France Presse.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

ABC je objavio, pozivajući se na neimenovanog američkog dužnosnika, da je putnik imao francusku putovnicu i da se vjeruje da je obučavan u Afganistanu. U izvješću ABC-ja navodi se i da se strahuje da je muškarac sa sobom imao malu bombu čiji su dijelovi mogli proći sigurnosni sustav u zračnoj luci. Muškarac je posjedovao kartu za let Air Francea iz Pariza za Los Angeles 24. prosinca, dodaje ABC.

Taj je let jedan od šest Air Franceovih letova koji su otkazani na Badnjak i na Božić.

Perben je odbio odgovoriti na pitanje radi li se o francuskom državljaninu, ima li kriminalni dosije i nalazi li se na popisu francuske protuterorističke agencije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara