Turek optužio Ostojića i Zinku Bardić da su osnivači podzemne protudržavne skupine

IZGLEDA da priča o Turekovoj prezentaciji još nije gotova. Kako prenosi Večernji list, bivši načelnik POA-e početkom je 2000. godine sastavio izvješće o istrazi vezanoj za medijsku aferu Grupo. U izvješću se između ostalog, navodi da je aktualni premijer, Ivo Sanader, sredinom devedesetih primio 800.000 DEM od Miroslava Kutle.

Nagrada je to koju je Sanader dobio zato jer je, navodno, u austrijskoj Hypo banci ishodio 4 milijuna tadašnjih DEM težak kredit za Miroslava Kutlu. Na osnovu Turekovog izvješća, o tome su ispitivani još neki svjedoci ali sama afera je završila sudskom odlukom o prekidu istrage!?

Dokazni materijal koji je ostao iz ove afere, Sanader je tri godine kasnije, kada je postao premijerom proglasio “špijunskom namještaljkom”.

Ova bi sekvenca, piše Večernji list, mogla biti dokaz da je Ranko Ostojić, bivši ravnatelj policije, bio u pravu kad je tvrdio da je Turekova "prezentacija" o policajcima izdajnicima i novinarima špijunima iz ožujka 2004. trebala poslužiti kao čin iskupljenja pred novom vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao dodatna potpora Ostojićevoj teoriji, Večernjem listu dana je na uvid Turekova informacija iz siječnja 2004. upućena tek ustoličenom Sanaderu, koja najmračnijim atributima diskvalificira najbliže suradnike dotadašnjeg ministra unutarnjih poslova Šime Lučina.

Turek je u tom izvješću početkom 2004. godine, opisao bivšeg policijskog ravnatelja Ranka Ostojića i bivšu glasnogovornicu MUP-a Zinku  Bardić kao osnivače podzemne protudržavne skupine koja ugrožava legalno djelovanje hrvatskih institucija.

Osim Ostojića i Bardićeve, Turek spominje i Špiru Miše, jednog od Ostojićevih pomoćnika, zaslužnog za uhićenje haaškog optuženika Ivice Rajića. Uz navedenu trojku, Turek navodi još neka općepoznata novinarska imena, koja Ostojićevoj mreži špijuna pomažu u protuhrvatskoj kampanji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara